logo_daphne

Stilteretraite

Stilteretraite 18 t.e.m. 23 maart 2024 bij centrum Athanor

‘In de stilte hoor je de fluisteringen van je ziel.’

Zielswerk en stilte gaan hand in hand, ze zijn naadloos met elkaar verbonden. Wanneer ons hoofd stil is, en ons hart open, kan de ziel tot leven komen. Stilte is als een bedding waarin alles mag zijn en waar transformatie mogelijk is. Stilte is niet saai of leeg zoals wel eens wordt aangenomen, maar juist heel rijk en vol mogelijkheden. Stilte kan namelijk ‘alles’ zijn. Het kan speels zijn, kwetsbaar, verlichtend, zwaar en irritant, mooi en helend. Het hele palet aan kwaliteiten dat ons leven bezit kan in stilte worden ervaren.

‘You can not see your reflection in running waters. Only in calm waters can you see your reflection.’

Stilte is als het witte doek waarop wij weer kunnen verschijnen. Tijdens een stilteretraite trainen we onze capaciteit tot zelfliefde en accepteren we wat er voorbij komt als datgene dat onze onvoorwaardelijke aandacht en liefde nodig heeft. Verstillen, vertragen en verzachten om te reflecteren over onszelf en ons leven.  Om ons te verwonderen over onze diepste verlangens, dromen en werkelijk te ervaren wie we zijn.

‘It is time to remember who you really are’

Programma

We komen aan maandag 18 maart 2024 bij Centrum Athanor tussen 15u en 15u30 waarbij de kamer waarin je verblijft zal worden toebedeeld. Je kan rustig aankomen, waarna je wordt uitgenodigd kennis te maken met de groep in de gezellige leefruimte. Dit is ook het moment waarop we het verdere programma toelichten en afspraken maken met elkaar om een fijn samenzijn te verzekeren.

Na het diner gaan we naar buiten om tijdens een vuurceremonie onze intenties voor de stilteretraite kracht bij te zetten. En tot slot volgt er een meditatie in de groepsruimte waar we de stilte in gaan  voor de komende dagen.

Bedding door structuur

Tijdens de stilteretraite volgen we een programma om je te helpen steeds dieper in de stilte en dieper in jezelf te zakken. De ervaring leert dat een structuur in de dag een stevige bedding kan zijn om dieper in verbinding met jezelf te komen en om jouw reis in de stilte te ondersteunen. We beginnen de dag met lichaamswerk en een gezamenlijke meditatie. Gedurende de dag komen we regelmatig bij elkaar om samen te mediteren, ingedeeld in verschillende meditatieblokken.  Daarnaast is er voldoende individuele tijd waarin je van de omgeving/tuin kan genieten, creatief bezig kan zijn, het labyrint kan lopen, lekker kan zitten bij de houtkachel in de woonkamer of ontspannen in je kamer. En niet te vergeten te genieten van de heerlijke maaltijden die voor ons verzorgd worden door de kok van centrum Athanor.

Naast het hierboven beschreven dagelijkse programma zullen er ook enkele aanvullende onderdelen zijn. Er zullen enkele stiltewandelingen gehouden worden en er zal een Soundhealing verzorgd worden door Christel Mijers (https://www.christelmijers.nl/).

Ook is het mogelijk een korte individuele sessie in te plannen om jouw proces in de stilte te ondersteunen.

We verblijven op de prachtige locatie Centrum Athanor in Lochem (Nederland). Het domein is omgeven met bossen en weilanden.  De tuin heeft een prachtige stenencirkel, een labyrint en een vuurplaats waar we zeker gebruik van zullen maken tijdens onze stilteweek. 

In de Hoeve is er een gezellige gemeenschappelijke zitkamer met eetgedeelte waar je je kan verwarmen aan het haardvuurtje. Tijdens ons verblijf kan je daar ook genieten van koffie/thee en kleine versnaperingen. Onze gastheer en gastvrouw, David en Anne, zullen er alles aan doen om ons verblijf zo prettig mogelijk te maken.

De kamers zijn mooi ingericht en uitgerust met eigen badkamer met douche en toilet. 

Alle comfort is dus aanwezig zodat we met onze aandacht heel dicht bij onszelf kunnen zijn. 

Link website: www.centrumathanor.nl 

Adres: Centrum Athanor, Hooilagen 9, 7241 NJ Lochem 

Onze paden kruisten in 2015 tijdens de opleiding Zijnsoriëntatie en zijn sindsdien niet meer van elkaar gescheiden. Ondanks dat wij 2 verschillende persoonlijkheden zijn vinden we elkaar altijd weer vanuit een diep zielscontact. We vullen elkaar aan en genieten van een onvoorwaardelijke vriendschap waarmee we nu ook professioneel stappen zetten. Vertrouwend in de kracht van co-creatie en afgestemd op de flow vanuit het universum. 

Froukje over stilte:  Nog in te vullen

Daphne over stilte:

Steeds meer ontvouwt er zich een werkelijkheid in mij waarin ik een diepe verbinding voel met het universum en alles wat daarbij hoort. Zo is stilte voor mij noodzakelijk om me met deze diepere lagen in mezelf te verbinden. Het is ook vanuit deze stilte dat alles waar ik oprecht blij van wordt in mijn leven is ontstaan. Het is zo bijzonder hoe krachtig en levendig stilte kan zijn.

Wij bieden een volledig verzorgde stilteretraite aan inclusief de begeleiding bij het hierboven beschreven programma en 5 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner gedurende het gehele verblijf. Met doorlopend koffie/thee en versnaperingen.

De kosten voor dit alles bedragen € 950,- euro op basis van een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer komt er een toeslag bij van € 150,- euro. Let wel, de eenpersoonskamers zijn alleen te reserveren indien beschikbaar. We zullen er alles aan doen zoveel mogelijk aan jullie wensen te voldoen. Er bestaat eventueel de mogelijkheid om uit te wijken naar een nabijgelegen B&B indien een eenpersoonskamer zeer gewenst is.

Extra: Indien je je aanmeldt met 2 personen voor een tweepersoonskamer bedragen de totale kosten 1800 euro. Een verschil van 100 euro o.b.v. een tweepersoonskamer.

Annuleringsvoorwaarden:

Om verzekerd te zijn van je plekje vragen we een aanbetaling van € 300,- euro. Hiervoor ontvang je een mail met een factuur. 
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 maanden voor aanvang van de stilteretraite (tot 18-01-2024).  Bij annulering na deze datum blijft het bedrag op onze rekening.

Bij annulering na 18-02-2024 brengen we 50% van de kosten in rekening.  Bij een afmelding 5 dagen of korter voor aanvang zijn we genoodzaakt het gehele in rekening te brengen, tenzij deze plek nog ingevuld kan worden voor de start van de stilteretraite.  We rekenen dan wel administratieve kosten van € 50,- euro.

Sfeerbeelden